Sunday, 24 Sep 2017



Σαλάτα µε προσούτο, παρµεζάνα και σάλτσα µπίρας

Ο παπαρουνόσπορος δεν ταιριάζει μόνο στα αρτοσκευάσματα, αλλά και στις σάλτσες, ιδίως όταν έχουν ως βάση την μπίρα

ΥΛΙΚΑ (για 4 ατοµικές σαλάτες)

500 γρ. baby σπανάκι, καλά πλυµένο, κοµµένο σε µεγάλα κοµµάτια

200 γρ. ντοµατίνια

αλάτι και πιπέρι

120 γρ. παρµεζάνα, σε φλοίδες

12 φέτες προσούτο

 

Για τη σος

200 ml έ.π. ελαιόλαδο

120 γρ. φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα

320 ml µπίρα

30 ml µέλι

20 ml µουστάρδα Dijon, µε σιναπόσπορους

70 ml ξίδι µπαλσάµικο, λευκό

1 κ.σ. παπαρουνόσπορο

1 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, τα φυλλαράκια

αλάτι και πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σος

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε 80 ml ελαιόλαδο και προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια. Σοτάρουµε µέχρι να µαλακώσουν, ρίχνουµε την µπίρα, το µέλι και τη µουστάρδα, ανακατεύουµε και αποσύρουµε από τη φωτιά. Τα αφήνουµε για 5 λεπτά, έως ότου κρυώσουν και καραµελώσουν.

 

Βάζουµε το µείγµα στο multi και προσθέτουµε το µπαλσάµικο, τον παπαρουνόσπορο, το θυµάρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ροή κορδονιού. Αλατοπιπερώνουµε.

 

Σύνθεση

Σε ένα µπολ βάζουµε το σπανάκι και τα ντοµατίνια, αλατοπιπερώνουµε και περιχύνουµε µε τη σος. Ανακατεύουµε απαλά και σερβίρουµε στα πιάτα. Πασπαλίζουµε κάθε πιάτο µε παρµεζάνα και τοποθετούµε περιµετρικά τις φέτες του προσούτο.